A wind turbine in the distance
PROJEKTUTVECKLARE/PROJEKTLEDARE MED PLACERING I PITEÅ
PUBLISHED 10/10/2018

Till vår tillstånds- och miljöavdelning söker vi nu en projektutvecklare/projektledare med placering i Piteå.

Vill du vara med och forma framtidens förnybara elproduktion? Hos oss är du en del av den spännande utmaningen att ställa om Sveriges energisystem till förnybart. Till vår miljö- och tillståndsavdelning på Svevind AB söker vi nu en projektutvecklare/projektledare med kunskaper och färdigheter i samhällsplanering och projektstyrning.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att utveckla projekt eller delprojekt fram till färdiga tillståndshandlingar/koncessionshandlingar tillsammans med kollegor internt samt externa konsulter. En viktig del i rollen är att samråda med lokalbefolkning, markägare, lokala och nationella myndigheter. Uppföljning av villkor under bygg- och drifttid ingår i arbetsuppgifterna.

Du kommer även att arbeta tillsammans med vår byggavdelning med projektering och optimering av detaljutformningen inför byggstart. Detta innebär att tjänsten kommer att omfatta såväl kontors- som fältarbete.


Dina kvalifikationer
Civilingenjör/högskoleingenjör eller motsvarande eftergymnasial utbildning inom områdena fysisk planering och samhällsplanering.

Vi söker dig som har god förmåga att formulera, analysera och presentera lösningar; muntligt, skriftligt och visuellt. Några års arbetslivserfarenhet från något av nedanstående områden är meriterande, men även nyexaminerade kan komma i fråga. Meriterande bakgrund; miljö- och tillståndsfrågor på t.ex. myndigheter eller inom konsultbranschen, arbete som hanterar el-/kraftfrågor, projektering av anläggningsarbeten och arbete inom vindkraftsbranschen.

Du bör kunna uttrycka dig väl på både svenska och engelska, i såväl skrift som tal. Körkort är ett krav.

Din personlighet
Du är en engagerad person som tycker om att planera och ta eget ansvar med en förmåga att arbete såväl självständigt som i grupp. Du har ett strukturerat arbetssätt med fokus på tid, kostnad och kvalitet samt vana att fatta beslut och att prioritera inom ditt ansvarsområde.

Din ansökan
Du är välkommen med din ansökan senast 6 november 2018 till info@svevind.se. Intervjuer kommer att ske löpande, så tjänsten kan komma att bli tillsatt tidigare. Ansök redan idag.

För mer information kontakta Kristina Falk, chef tillstånds- och miljöprocessen, Svevind.
Tel: 070-573 07 94 Mail: kristina.falk@svevind.se 

Beskrivning av Svevind
Svevind är ett privatägt företag inom vindkraftbranschen med säte i norra Sverige. Företaget planerar, utvecklar, säljer och driver landbaserade vindkraftsprojekt. Projekten varierar i storlek och omfattar allt ifrån enskilda till flera hundra verk. Inom Svevind-gruppen är vi i dagsläget ett 30-tal personer som arbetar inom olika avdelningar såsom miljö- och tillstånd, mark- och anläggning, IT, administration/ekonomi och driftövervakning. Vårt huvudkontor finns i Umeå, men vi har även kontor i Piteå och Dresden, Tyskland. Tjänsten kommer att ha sin placering på Piteåkontoret.

Svevinds största projekt är beläget i Markbygden i Piteå kommun och har förutsättning att bli den största vindkraftparken i Europa och kanske i världen med upp till 1101 stycken vindkraftverk. Den samlade produktionen av hela vindkraftsparken väntas bli upp till 12 TWh, vilket motsvarar 8 % av Sveriges elkonsumtion.

Positions 1
Position Type Full Time
Apply Before 06/11/2018