A wind turbine in the distance
SVEVIND SOLUTIONS AB SÖKER HSEQ MANAGER
PUBLISHED 11/11/2019

Health, Safety, Enviroment & Quality  

Vi söker nu dig som vill arbeta med HSEQ-frågor i ett växande företag där vi förvaltar framtidens elproduktion.

Svevind Solutions AB är en del av Svevindgruppen som är en privatägd ledande projektör och ägare av landbaserade vindkraftsprojekt i norra Sverige. Svevind Solutions kärnverksamhet är att förvalta vindkraftparker, såsom drift, administration, ekonomi och IT. I dagsläget förvaltar vi över 800 MW vindkraft.

”Svevind Solutions är ledande inom förvaltning, optimering och utveckling av vindkraftparker i kalla klimat. Med kompetens, engagemang och driv ger vi våra kunder lönsam vindkraft i världsklass. Vi är en viktig del i att styra om Sverige till förnybar energi.”

Arbetsuppgifter

Ditt dagliga arbete kommer bland annat att bestå av att inspirera, vägleda och koordinera organisationen i frågor gällande arbetet med hälsa, säkerhet, miljö och kvalitet hos våra kunder. I arbetsuppgifterna ingår det att tolka lagar och förordningar och att vistas ute i verksamheten för att sedan omsätta denna kunskap till att förebygga risker och utveckla hur vi arbetar i processer samt vidareutveckla system och verktyg som stödjer vår vision med noll incidenter.

Arbetsuppgifterna består bland annat av: 

 • Leda organisationen mot att HSEQ policyer, processer och rutiner framställs och uppdateras i enlighet med lagstiftning för att stödja den löpande övervakningen och rapporteringen av säkerhetsprestanda
 • Utföra säkerhetsrevisioner på underleverantörer
 • Utföra risk- olycks- och incidentsanalyser
 • BAS-U/BAS-P
 • Hantera arbetsplatsundersökningsprocesser
 • Rapportering till kund och myndigheter
 • Delta i kurser och konferenser för att upprätthålla och utveckla professionella färdigheter

Profil

Du som person är driven har ett sinne för ordning och struktur. Du besitter en drivkraft av nyfikenhet, utveckling och har en vana att ta ansvar. Du har lätt för att fatta beslut och är en problemlösare med stort eget driv som vill utveckla verksamheten. Du uppskattar att arbeta kund- och resultatinriktat och ser det som motiverande att effektivisera processer och arbetssätt. För att lyckas och trivas i rollen behövs också en god samarbetsförmåga eftersom du kommer samverka med både interna som externa kontakter. 

Kompetens

Du kan med fördel ha erfarenhet av liknande arbeten och Bas-U/Bas-P utbildning och erfarenhet inom energisektorn är meriterande. 

 • Minst 2 år erfarenhet av liknande befattning
 • Goda datakunskaper i Officepaketet
 • Du kommunicerar väl i svenska och engelska, i såväl tal som skrift
 • B-körkort

Anställningsform

Tillsvidareanställning / Heltid / Piteå

Tillträdesdag

Efter överenskommelse

Din ansökan

Vi arbetar med löpande rekryteringsprocess, ansök därför snarast möjligt, skicka din ansökan till jobb@svevindsolutions.se

Har du frågor om tjänsten eller vill ha mer information är du varmt välkommen att kontakta André Sjöström, via telefon; 0911-22 11 81 eller via mail andre.sjostrom@svevind.se 

Vi ser framemot din ansökan!

Positions 1
Position Type Full Time
Apply Before 30/11/2019