A wind turbine in the distance
DRIFTÖVERVAKARE MED INTRESSE FÖR VINDKRAFT SÖKES TILL PITEÅ
PUBLISHED 15/03/2018

Vi söker dig som brinner för förnybar energi och vill bidra till en grön omställning av elmarknaden. För att detta ska kunna genomföras på absolut bästa sätt behöver vi rätt personer som driftövervakare och det är därför vi söker efter just dig. Med rätt personer på dessa positioner kan vi säkra nöjda kunder och fungerande drift. Med dina kunskaper bidrar du till att öka mängden förnybar el i Sverige. Rollen innehåller mycket varierande arbetsuppgifter med stort personligt ansvar. Låter detta som en position som fyller dina intressen?

Svevind Solutions kärnverksamhet är att förvalta vindkraftparker, såsom drift, administration,ekonomi och IT. I dagsläget förvaltar vi över 800 MW vindkraft. Svevind Solutions är en del av Svevind-gruppen som är en privatägd ledande projektör och ägare av landbaserade vindkraftsprojekt i Sverige. Projekten varierar i storlek och omfattar allt ifrån enskilda till flera hundra verk.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vårt önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Som driftövervakare kommer du att bli stommen i vårt team på driftavdelningen och utgå från vår driftcentral i Piteå. Här kommer du svara för driftövervakning, produktionsoptimering och infrastrukturfrågor. Du kommer att ha löpande kontakt med entreprenörer och leverantörer, samt hantera driftärenden i vårt ärendehanteringssystem. Rollen innebär att du måste ta ett personligt ansvar med många varierande arbetsuppgifter.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Övervakning av vindkraftparker
  • Dokumentation av driftärenden
  • Hantera servicebokningar, daglig kontakt med serviceleverantör och servicekoordinering
  • Koordinering av vägunderhåll och snöröjning
  • Analys och produktionsoptimering
  • Intern och extern rapportering

Vi söker dig som

  • Har relevant utbildning i grunden som exempelvis energiteknik, eller relevant yrkeserfarenhet som exempelvis vindkraftstekniker eller driftövervakare från närliggande industri.
  • Erfarenhet från vindkraftbranschen eller elnät/eldistribution är såklart meriterande men inte avgörande.

Det är din analytiska förmåga tillsammans med god teknisk förståelse som är viktig! Du är en analytiskt lagd person som tycker om att sitta som spindeln i nätet. Du kommer att ha löpande kontakt med entreprenörer och leverantörer vilket innebär att din förmåga att kommunicera också är väldigt viktig. Detta såväl på svenska som på engelska då kommunikation sker såväl internt som externt. Det gäller att snabbt förstå, tolka samt prioritera driftinformation för att sen kunna förklara och ställa krav på snabb åtgärd från leverantör.

Övrig information

Sök tjänsten genom att klicka här, se till att uppdatera ditt CV och personliga brev med relevant information. Skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande.

Academic Work tar inte emot ansökningar via mail, har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på joakim.soderstrom@academicwork.se under kontorstid. Ange gärna annonsid i ditt mail.

START: Enligt överenskommelse

OMFATTNING: Heltid

PLATS: Piteå

KONTAKT: Joakim Söderström, 072-222 04 57, Academic Work

Positions 1
Position Type Full Time