Som processingenjör tillhör du ingenjörsteamet och rapporterar till avdelningens chef. Det är en nyinrättad roll och du kommer att vara med och utforma den.

Exempel på arbetsuppgifter;

  • Analys och nyttjande av aktuell forskning och utveckling inom områdena energilagring, elektrolys och produktion av förnybara energikällor baserade på väte
  • Utvärdering av projektidéer och koncept som finns presenterade på marknaden
  • Utvärdering av olika teknologier och kontakt med ledande leverantörer
  • Förstudier och beredning inför nya projekt
  • Projektutveckling av off-grid produktionsanläggningar och nätansluten energilagring
  • Framtagande av underlag för investeringsbeslut och affärsbeslut
  • Planering och budgetarbete inför genomförandefasen

Din bakgrund Vi en söker processingenjör med erfarenhet. Du har en för tjänsten relevant akademisk utbildning inom exempelvis processteknik, kemiteknik, elektroteknik eller motsvarande. Erfarenhet från pappersindustri, oljeindustri, energi eller vätgasproduktion är meriterande, men inget krav. Du har grundläggande datorvana, särskilt MS Office samt kunskap om relevanta CAD- och beräkningsprogram. Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Körkort B är ett krav för tjänsten.

Din profil  Kollegor skulle beskriva dig som noggrann och strukturerad. De skulle också beskriva dig som engagerad. Du tar gärna ansvar, är väl medveten om gemensamma mål och lägger stor vikt vid att nå upp till dessa. Själv uppskattar du komplexa multidisciplinära projekt och trivs med att växla mellan att arbeta självständig och i grupp. Du har en god förmåga att formulera, analysera och presentera lösningar, så väl muntligt som skriftligt.

Kontoret finns i ljusa och trivsamma lokaler i Acusticum i Piteå, men flexibilitet att jobba hemifrån några dagar per vecka ser vi som en möjlighet. På Svevind kan karriär och familjeliv kombineras. Hos oss är externa möten och affärsresor med andra ord inte självändamål.  Vårt sätt att arbeta präglas av en hög grad av laganda samtidigt som det läggs stor vikt vid personligt ansvar. Kännetecknande för oss är gemenskapen vi alla dagligen bidrar till, samt möjligheten till utveckling. Vi verkar i ett internationellt sammanhang med en hög förändringstakt och lär oss något nytt varje dag. Varmt välkommen till oss!

Läs mer och ansök om tjänsten här: https://www.onepartnergroup.se/lediga-jobb/pitea/svevind-soker-processingenjor-som-vill-mojliggora-den-grona-omstallningen/

Sista ansökningsdag Tisdag 10 januari 2023. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup. Notera att du från start blir anställd av Svevind. OnePartnerGroup hjälper endast till med rekryteringsprocessen. Vänligen kontakta rekryteringskonsult Ulrika Andersson (ulrika.andersson@onepartnergroup.se, 070-260 91 65) om du har frågor om tjänsten eller själva processen.